Kommissionsudspil skal sikre kriseklart kvotemarked

KVOTER: Fremtidens CO2-kvotemarked skal sikres mod uforudsete økonomiske udsving. Derfor vil EU-Kommissionen komme med deres bud på strukturelle ændringer, der tager højde for store udsving i økonomien, fortæller Connie Hedegaard.

Inden jul blev backloading, en midlertidig udtagning af kvoter, en realitet, men ifølge klimakommissær Connie Hedegaard er der behov for en permanent ændring af kvotemarkedet, så det bliver mere robust.

"Noget af grunden, til at backloading var nødvendigt, var, at der har været en ekstraordinær krise, man ikke kunne tage højde for. Vi arbejder for en reservemekanisme, man kan regulere på, hvis økonomien opfører sig anderledes end forventet i den ene eller anden retning," siger hun og fortsætter:

"Virksomheder vil af gode grunde gerne have forudsigelighed, så hvis der kommer en stor krise eller omvendt stor vækst, bør man have et system, der er ufleksibelt. Der vil vi komme med et bud på, hvordan man kan udligne de meget store udsving, der måske kommer, når man fastsætter langsigtede mål."

Login