”Jeg har besluttet mig for at købe en elbil på grund af dine spørgsmål”

INTERVIEW: Direktøren for Dansk Energi har både haft ry for at være for grøn og for at være for sort. Nu går han i clinch med grønne utopister, som ikke vil prioritere, men kun tale med store bogstaver. Altinget har mødt manden, der engang blev kaldt Kul-Lars, og undervejs besluttede han sig for at købe en ny, grøn bil.

Da Lars Aagaard fik tilbudt en stilling som vicedirektør i Dansk Energi, var han i tvivl, om han skulle tage imod tilbuddet. Han synes, det lugtede ”halvoffentligt og støvet”, og at organisationen var smal og ukendt. Alligevel sagde han ja. Den daværende direktørs ambitioner om en mere professionel virksomhed og muligheden for at være nummer to i en ledelse drev ham.   

I 2009 rykkede han fra toer til etter og blev direktør i Dansk Energi, hvor han satte sin vision med ordene ”power to the people”. Den handlede om at skabe et CO2-neutralt Danmark, hvor elektrificeringen spillede en hovedrolle. 

I dag vil han stadig i kamp mod de fossile brændsler. Både i transportsektoren og i oliefyrene i husene. Men selvom målet er det samme, er det mange andre ting, der har rykket sig. 

Login