Her er Hedegaards lovkatalog

DOKUMENTATION: Her er, hvad klima- og energiminister Connie Hedegaard (K) vil ændre på energiområdet.

Klima- og energiministerens lovkatalog:

Ændring af lov om CO2-kvoter og lov om fremme af vedvarende energi (Kvoteregulering af luftfart og forlængelse af skrotningsordningen fra vindmøller m.v.) (Okt I)

Forslaget vedrører især en gennemførelse af direktiv 2008/101/EF, hvorefter der sker inddragelse af fly under CO2-kvotereguleringen, samt en forlængelse af skrotningsordningen for vindmøller med et år.

Ændring af lov om fremme af besparelser i energiforbruget og lov om afgift af elektricitet og ophævelse af lov om Elsparefonden (Oprettelse af Center for Energibesparelser m.v.) (Okt I)

Forslaget skal medvirke til en styrket og bedre koordineret besparelsesindsats på energiområdet. Forslaget vedrører især oprettelse af et nyt Center for Energibesparelser samt nedlæggelse af Elsparefonden. Der etableres endvidere et rådgivende Energispareråd. Forslaget skal ses i sammenhæng med den brede politiske aftale fra februar 2008 om dansk energipolitik i årene 2008-2011 samt en gennemført evaluering af energispareindsatsen.

Folketingsbeslutning om Danmarks ratifikation af Statuetten for det Internationale Agentur for Vedvarende Energi (IRENA) af 26. januar 2009 (Okt II)

Forslaget indebærer, at Folketinget giver sit samtykke til ratifikation af statutten for det Internationale Agentur for Vedvarende Energi (IRENA) af 26. januar 2009. IRENA's formål er at bidrage til den globale udbredelse af alle former for vedvarende energi og dermed øget energisikkerhed og imødekommelse af stigende global efterspørgsel på energi samt til reduktion af drivhusgasser og til økonomisk vækst og beskæftigelse.

Ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning, lov om Energinet.dk, lov om varmeforsyning og lov om fremme af vedvarende energi (Feb I)

Forslaget vedrører bl.a. gennemførelse af en række EU-direktiver på energiområdet, oprettelse af et centralt el-markeds-register, indførelse af ensartede tariffer for Øst- og VestDanmark som følge af etableringen af den elektriske Storebælts-forbindelse samt andre mindre justeringer af forsyningslovene på energiområdet.

Ændring af lov om etablering og benyttelse af en rørledning til transport af råolie og kondensat (Feb I)

Forslaget vedrører bl.a. mulighed for etablering af anlæg til separation af olie og kondensat i forbindelse med den eksisterende danske rørledning samt justeringer som følge af EU-retten.

Ændring af lov om fremme af energibesparelser i bygninger (Feb II)

Forslaget vedrører en opprioritering af energimærkningsordningen for bygninger samt en effektivisering af kedeleftersynsordningen. Forslaget skal ses i sammenhæng med en gennemført evaluering af energispareindsatsen samt regeringens strategi for reduktion af energiforbruget i bygninger fra april 2009.

Ændring af lov om miljøvenligt design af energiforbrugende produkter (Feb II)

Der er tale om ændringer af lovgivningen som følge af et kommende nyt eco-designdirektiv. Ændringen af loven vil betyde, at denne ikke kun omfatter energiforbrugende produkter, men også ikke-energiforbrugende produkter, som - når de anvendes - har betydning for energiforbruget. Forslaget justerer endvidere klagereglerne på området.


Klima- og energiministeren vil give Folketinget redegørelse om:

 

Login