Fortsat uenighed om klima- og energimidler

GLOBALISERINGSPULJEN: Globaliseringspartierne har afsat 1,1 milliard kroner til klima- og energiforskning i 2011. Der hersker dog fortsat uenighed om, hvorvidt regeringen nedprioriterer klima- og energiområdet ved ikke at afsætte flere midler som erstatning for puljer, der udløber.

På trods af sidste uges forlig om globaliseringspuljen er der fortsat uenigheder mellem regeringen og flere oppositionspartier om de samlede bevillinger til klima- og energiområdet.

Forliget torsdag i sidste uge indebar ellers, at den samlede forskningsindsats på klima- og energiområdet fra globaliseringspuljen i 2011 kommer op på 1,1 milliarder kroner. Heraf går 402 millioner kroner til de såkaldte EUDP-midler (Energiteknisk Udviklings- og DemonstrationsProgram) - næsten lige så meget som i 2010, hvor EUDP-midlerne er på 412 millioner kroner.

Men på trods af forliget vil den samlede bevilling til Klima- og Energiministeriet i 2011 stadig blive mindre end i 2010, fordi en række midlertidige støtteordninger udløber næste år. Dermed er der stadig tale om en nedprioritering af klimaområdet, mener Socialdemokraterne og De Radikale.

Login