Forsker: Solceller bliver den nye klimatrussel

SOLCELLER: Produktionen af solceller udleder store mængder af skadelige gasser. Det får den norske forsker Otto Andersen til at kalde solceller for den nye klimatrussel. International solcelleproducent kritiserer ham for at bruge forældede tal.

Solceller er måske alligevel ikke en så klimavenlig energiform, som mange tror. Under produktionen udledes nemlig klimagasser, der er langt mere skadelige end CO2. Samtidig bruges der store mængder af vand, der skal sørge for at rense solcellerne fri for kemikalierester.

Sådan lyder det fra den norske forsker Otto Andersen, der siden 1994 har forsket i miljøproblematikker og i alternative energiformer. I en kronik på Forskning.no opfordrer han derfor til, at man tænker sig om en ekstra gang, før man udråber solceller til en grøn teknologi uden miljøkonsekvenser.

Kronikken har fået solcelleproducenten REC til at kritisere Otto Andersens data for at være for gamle og derfor upålidelige. Men Otto Andersen fastholder over for Altinget.dk, at man trods datomærkningen kan stole på hans forskning.

Login