Fjernvarmen bliver mere grøn

GRØN ENERGI: Fjernvarmen er lige nu grønnere end nogensinde. Faktisk var mere end 52 procent af fjernvarmen i 2011 baseret på grøn energi, og med en andel på 47 procent i 2010 er denne steget med 5 procent på blot et år.

Aldrig har fjernvarmen været så grøn som nu. Tal fra Energistyrelsen viser, at 52,1 procent af fjernvarmen i 2011 kom fra grønne energikilder, og forventningen er, at vi senest i 2035 skal basere hele 100 procent af vores fjernvarme på vedvarende energi, skriver interesseorganisationen Dansk Fjernvarme i en pressemeddelelse.

Dermed vokser danskernes bidrag til at gøre det samlede energiforbrug helt fri af fossile brændsler. 1,6 millioner husstande, svarende til 62 procent, har i dag fjernvarme. Derfor er det betydelige og afgørende skridt, som fjernvarmeværkerne landet over tager i disse år.

En af grundene til, at fjernvarmeværkerne i højere grad benytter sig af vedvarende energi, er, at det rent faktisk kan betale sig. Det er ganske enkelt billigere at producere varme til folks radiatorer med biomasse og sol end eksempelvis naturgas.

Login