EUDP igangsætter nye projekter for energiteknologi

KORT NYT: Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) har i år støttet projekter med et samlet beløb på 200 mio. kr.

Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram har netop afsluttet sin anden ansøgningsrunde i år og uddeler 70 mio. kr. i støtte fordelt på 22 projekter for udvikling og demonstration af ny energiteknologi samt 12 projekter vedrørende internationalt samarbejde.

Projekter, der i år har opnået støtte, har samlet modtaget 200 mio. kr. fra programmet.
 
EUDP støtter udvikling og demonstration af nye energiteknologier. Programmet blev oprettet ved lov i 2008. Det ledes af en uafhængig bestyrelse, som er udpeget af klima- og energiministeren. Sekretariatsfunktionen er placeret i Energistyrelsen.

De udvalgte projekter fordeler sig bredt på de forskellige teknologiområder. EUDP havde denne gang særligt opfordret til at indsende ansøgninger på perspektivrige projekter for energiteknologi og dette teknologiområde er da også blandt de områder, der har modtaget tilsagn for flest midler. Dernæst følger vind, energisystemer og sol.

Projekterne bidrager alle til at opfylde de energipolitiske målsætninger, og samtidig rummer de støttede teknologier betydelige kommercielle perspektiver for projektdeltagerne. Typisk deltager såvel universiteter og private virksomheder i projekterne.

Der indkom til denne runde ansøgninger på i alt 233 mio. kr. fordelt på 88 projekter. EUDP modtager således fortsat langt flere ansøgninger, end der kan honoreres.

Login