Enhedslisten: Et ton CO2 pr. dansker i 2040

KLIMAPLAN: 50-80.000 grønne job, en total omstilling af energisystemet samt et stop for udbygning af motorvejssystemet. Det er blot nogle af forslagene i Enhedslistens nye langsigtede plan for klimaet.

Enhedslisten kom i går med en ny plan for klimaet, som de håber at kunne samle oppositionen om.

Planens målsætning er at bringe danskernes CO2-udledninger fra de nuværende 12 ton ned til 1 ton pr. dansker i 2040.

"Som politikere er vi nødt til at tage forskernes advarsler om, at klimaforandringerne sker langt hurtigere end forventet, alvorligt. Der går ikke en uge, uden vi bliver mødt med indtrængende opfordringer til at gribe ind over for klimaforandringerne," siger Per Clausen, klimaordfører for Enhedslisten.

Det er blandt andet 50-80.000 grønne job, en total omstilling af energisystemet og et stop for udbygningen af motorvejsnettet, der ifølge Enhedslisten skal til for at nå de ambitiøse klimamål.

"Vi håber med vores plan at kunne skabe debat om, hvad der faktisk skal til for at omstille samfundet til ikke at udlede mere CO2, end hvad der er klimamæssigt forsvarligt. Med denne plan appellerer vi til oppositionen om at samles om en langt mere ambitiøs og ansvarlig plan, i stedet for at legitimere regeringens katastrofale klimapolitik," slutter Per Clausen.

Login