Energitilsynet styrker forbrugernes overblik over fjernvarmepriser

KORT NYT: Energitilsynet udvider forbrugernes mulighed for at følge og sammenligne prisudviklingen på fjernvarme. En opgørelse viser desuden en prisstigning på ca. 4 procent i perioden fra december 2012 til december 2013.

Energitilsynets statistik styrker nu forbrugernes mulighed for at sammenligne og følge udviklingen på fjernvarmepriser landet over. Hvor det før kun har været muligt at finde årets pris på fjernvarme fra den leverende fjernvarmeforsyning, er det nu muligt at sammenligne årets pris med forrige års fjernvarmepris. Samtidig gøres det også muligt at sammenligne priser på fjernvarme fra forskellige fjernvarmeforsyninger.

Energitilsynets statistik giver endvidere mulighed for forskellige sammenligningsgrundlag, hvor fjernvarmeforsyningerne findes oplistet på fire måder: efter navn i alfabetisk orden, efter prisen for opvarmning af en standardbolig på 130 kvm, efter etårige prisændringer angivet i procent, og efter hvilken region fjernvarmeforsyningerne befinder sig i.

Den udvidede statistik gør sig kun gældende for fjernvarmeforsyninger, der leverer fjernvarme til boliger. Varme til erhverv er derfor ikke en del af statistikken.

Login