Energinet.dk: Vind toneangivende fra 2020

ANALYSE: Energinet.dk har analyseret en række muligheder for at gøre "vindvejen" mere billig. Og det er muligt, slår Energinet.dk fast. På de fleste områder kan vedvarende energi være konkurrencedygtigt i 2035.

Energiforligsanalyserne vurderer, at vindscenariet i 2050 er otte procent dyrere end at fortsætte med fossile brændsler. Men nu viser en ny analyse fra Energinet.dk, at det er muligt at gøre omstillingen til vedvarende energi mere omkostningseffektiv.

Det sker i rapporten Energikoncept 2030, der viser, at der er gode muligheder for effektiviseringer, hvis man tænker energisystemerne bedre sammen og udnytter synergierne bedre.

"Hvis vi laver en række tiltag og gør tingene smartere end i dag, viser analysen, at vedvarende energi i 2035 på de fleste områder kan gøres konkurrencedygtig med fossile brændsler. Der vil stadig være områder, hvor fossile brændsler, eksempelvis naturgas, er hensigtsmæssigt, men de fleste steder kan omkostningerne i et energisystem med vedvarende energi komme på niveau med fossile løsninger," siger Hanne Storm Edlefsen, afdelingsleder i Energinet.dk’s afdeling for Energianalyse i en pressemeddelelse.

Login