Energiforlig er rygstød til fjernvarme-mål

ENERGIAFTALE: Dansk Fjernvarme er med energiaftalen godt på vej til at nå sin 75 procent-målsætning. Direktør Kim Mortensen advarer dog om, at de nye afgifter ødelægger konkurrencen og skader de grønne ambitioner.

Med det nye energiforlig er Dansk Fjernvarme kommet et vigtigt skridt tættere på målsætning om at udbrede fjernvarmen til fra 60 til 75 procent af Danmark. Sådan lyder vurderingen fra direktør i Dansk Fjernvarme Kim Mortensen, der dog er lidt bekymret for de nye afgifter som følger med aftalen.

"Fjernvarmen bliver i aftalen et vigtigt element i udfasningen af oliefyr og naturgasanlæggene, men det vil selvfølgelig være afhængigt af, at vi kan få forbrugernes økonomi til at hænge sammen, og at de også finder fjernvarme attraktivt," siger Kim Mortensen.

Stort potentiale i fjernvarme 
Energiforliget indeholder flere centrale elementer for fjernvarmeområdet, og det viser, at politikerne også ser en grøn fremtid, hvor fjernvarmen indgår som et helt centralt element. Men det er også helt nødvendigt, hvis Danmark hurtigt skal omstille sig til en fossilfri og energieffektiv fremtid, mener Kim Mortensen.

Login