EL og V giver ikke meget for regeringens forsyningsmål

VÆKSTPLAN: Enhedslisten er ikke imponeret over vækstplanens effektiveringsmål for forsyningssektoren. “Det virker lidt som ‘tænk på et tal’,” siger klima- og energiordfører Per Clausen, der får opbakning fra Venstre. Radikale afviser.

I denne uge har ordførere på en række områder så været kaldt til vækstplansmøder i Klima- og Energiministeriet, Skatteministeriet og flere andre ministerier, hvor regeringens ministre blandt andet har fortalt om, hvordan man vil hente nye effektiviseringer i forsyningssektoren for omkring halvanden milliard kroner.

En af dem, der har været til møde, er Per Clausen, klima- og energiordfører for Enhedslisten, regeringens parlamentariske grundlag. Han er ikke imponeret over, hvad han har hørt om grundlaget for regeringens effektiviseringsmål, der står til at ramme vand-, affalds-, el- og fjernvarmesektorerne.

"Man kan sikkert godt hente nogle penge i de her sektorer, men vi har forsøgt at bore lidt i det, og det er svært for regeringen at påvise, hvordan de er nået frem til lige præcis de tal, de er nået frem til," siger Per Clausen til Altinget.dk.

Login