El-forbindelsen over grænsen skal styrkes

KORT NYT: TenneT og Energinet.dk vil forstærke højspændingsforbindelsen over den dansk-tyske grænse og øge kapaciteten til 2500 MW.

Tyske TenneT og danske Energinet.dk er blevet enige om at styrke højspændingsforbindelsen over grænsen og øge kapaciteten til 2500 MW. Det oplyser Energinet.dk i en pressemeddelelse.

”Forbindelsen vil kraftigt forstærke sammenhængen mellem det nordiske elsystem og Centraleuropa. Grænseoverskridende forbindelser og åbne elmarkeder er altafgørende for, at vi kan lave en effektiv omstilling til vedvarende energi,” siger Peder Østermark Andreasen, administrerende direktør i Energinet.dk i pressemeddelelsen, og fremhæver muligheden for at udveksle de store mængder vindkraft og solenergi, som produceres i Danmark, Norge og Tyskland.

Realisering inden for 5 år
TenneT har allerede godkendt en opgradering af forbindelsen fra de nuværende 200 kV til de ønskede 400 kV. Herhjemme har bestyrelsen i Energinet.dk også stemt for en udvidelse af forbindelsen mellem Dollern i Tyskland og Kassø i Sønderjylland, men mangler den endelige godkendelse fra klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R).

I Danmark skal en 30 kilometer lang 400 kV-luftledning fra grænsen til Kassø erstatte den eksisterende 220 kV-forbindelse, og i Tyskland erstatter en ti kilometer lang højspændingsledning fra Flensborg til grænsen den eksisterende 220 kV-line.

Login