Eksport af energiteknologi sætter rekord

KORT NYT: Danske energiteknologivirksomheder eksporterede sidste år for 74,4 milliarder kroner og sætter dermed rekord. DI Energi og Dansk Energi har endnu større ambitioner for eksporten.

Sidste år eksporterede de danske virksomheder, der producerer energiteknologi, for 74,4 milliarder kroner. Det svarer til en stigning på 10,7 procentpoint i forhold til eksporten i 2013. Det viser en opgørelse, som Klima-, Energi- og Bygningsministeriet har lavet i samarbejde med DI Energi og Dansk Energi.

Det er især den grønne energiteknologi som eksempelvis vindenergi og bioenergi, som er i kraftig vækst. Her steg eksporten med 15,4 procentpoint i forhold til året før og er nu på 43,6 milliarder kroner.

”Danske virksomheder er førende på grøn energiteknologi, og hvert år stiger efterspørgslen efter grønne, danske løsninger. Vores ambitiøse klimapolitik har bidraget til, at danske virksomheder står meget stærkt, og den position skal vi kæmpe for at bevare i fremtiden. Tallene her viser meget klart, at det er den rigtige vej at gå,” siger klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R) på ministeriets hjemmeside.

Login