Det skal Junckers grønne team

EU: Der kommer fokus på grøn vækst og forsyningssikkerhed, når Kommissionen skal i gang med arbejdet på energiområdet. Og så skal der styr på EU's indre marked for energi, viser en gennemgang af Jean-Claude Junckers 'missionbreve' til de nye kommissærer.

Ambitionerne er store og mange for Jean-Claude Junckers nye hold af EU-kommissærer. Han har sendt et såkaldt missionbrev til alle nye kommissærer, hvor han nævner områder, de skal fokusere særligt på. Altinget har kigget nærmere på brevene, og det gennemgående tema er jobskabelse.

På klima- og energiområdet betyder det fokus på grøn vækst. Den slovenske superkommissær for energiunionen, Alenka Bratušek, skal derfor bidrage til en plan for job, vækst og investering, som Kommissionen vil fremlægge inden for de første tre måneder af dens levetid.

Som superkommissær skal Alenka Bratušek koordinere arbejdet for syv fagkommissærer. De syv tæller kommissærerne for Klima og energi, Miljø, fiskeri og søfart, Landbrug, Transport, Forskning og innovation, Regionalpolitik samt Indre marked og industri. På alle områderne er vækst og jobskabelse blandt hovedpunkterne.

Login