Danskerne køber solceller for milliarder

SOLENERGI: Salget af solceller boomer netop nu. Dansk Energi forventer at opnå op imod 3 mia. kroner i omsætning inden årets udgang, hvis udviklingen fortsætter.

Solcellevirksomhederne har i øjeblikket styrtende travlt med at sætte solceller på de danske tage. I de første måneder af 2012 er over 15.000 solcelleanlæg blevet solgt og tilknyttet det danske elnet, hvilket har resulteret i en omsætning på omkring 1,5 mia. kroner. Det er en femdobling af salget fra sidste år, skrive Dansk Energi i en pressemeddelelse.

Hvis udviklingen fortsætter året ud, forventer brancheorganisationen Dansk Energi, at man i 2012 vil opnå omkring 30.000 solgte solcelleanlæg og en omsætning på op imod 3 mia. kroner.

Danmarks elselskaber har desuden travlt med at få kunder tilmeldt den såkaldte nettoafregningsordning. Ordningen sikrer, at kunder med solcelleanlæg kan afregne den strøm, de ikke selv har brugt, når året er omme, eller betale for den strøm, som solcelleejerne har brugt mere, end solcellerne har produceret. Ordningen omfatter indtil videre 20.000 solcelleejere. 

Hver dag bliver omkring 100 nye kunder tilmeldt nettoafregningsordningen, som Danmarks klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (R) har lovet, at man inden årets udgang vil se efter i sømmene, skriver Dansk Energi i pressemeddelsen. 

Login