Dansk Fjernvarme investerer 5 milliarder i grøn vækst

KORT NYT: Med fjernvarmeværkernes investering på 5 milliarder kroner i grøn vækst i 2013 forventer man at skabe op mod 6000 arbejdspladser.

Fjernvarmen investerer massivt og grønt netop nu. Bare i 2012 er der investeret for 3,7 milliarder kroner, hvilket har skabt cirka 4400 grønne arbejdspladser. Og denne udvikling forventes at blive endnu bedre i løbet af 2013, for en undersøgelse fra Dansk Fjernvarme viser, at der er sat gang i projekter for i alt 5 milliarder kroner i fjernvarmen. Projekter, som skaber cirka 6.000 arbejdspladser, skriver Dansk Fjernvarme i en pressemeddelelse.

"Det er investeringer, som indeholder alle de aspekter, samfundet har så stort behov for. De er grønne, de skaber grøn vækst og arbejdspladser, og for landets mange fjernvarmeforbrugere er de med til at sikre lave fjernvarmeregninger," siger direktør Kim Mortensen fra Dansk Fjernvarme.

Udviklingen forventes dog allerede at gå i stå efter 2013 på grund af udviklingen i lovgivning, regler og afgifter på området. Det vil simpelthen gøre det ikke økonomisk attraktivt for den almindelige boligejer at skifte til fjernvarme fra fossile varmeløsninger som oliefyr og individuel naturgasfyr, skriver Dansk Fjernvarme.

Login