Danmark og Sydafrika indleder samarbejde om vindenergi

KORT NYT: Danmark og Sydafrika har underskrevet en samarbejdsaftale om vindenergi. Aftalen vil komme begge lande til gode, mener klimaministeren.

Under overværelse af Sydafrikas vicepræsident, Kgalema Petrus Motlanthe, og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) underskrev Danmarks ambassadør i Pretoria mandag en samarbejdsaftale om vindenergi mellem Danmark og Sydafrika.

Den nye samarbejdsaftale på energiområdet skal medvirke til at reducere udledningen af drivhusgas ved at øge andelen af vindenergi i Sydafrikas elforsyning. Som led i aftalen sender Danmark nu 40 millioner kroner fra Klimapuljens Globale Ramme, som er en del af den danske udviklingsbistand, til Sydafrika.

Aftale skal gavne danske virksomheder
Udover økonomisk støtte skal Danmark desuden bidrage med viden og erfaringen. Aftalen glæder klimaminister Martin Lidegaard (R):

"Sydafrika er begyndt at satse på vedvarende energi. Vi har den viden, der skal til for at hjælpe Sydafrika på vej, og vi har virksomhederne, der kan levere produkterne, så det er en god aftale for begge lande," siger klima-, energi- og bygningsministeren i en pressemeddelelse.

Samarbejdsaftalen er en del af regeringens indsats for at flytte klima- og energipolitikken i verdens vækstområder i en grønnere retning til gavn for danske virksomheder. Aftalen skal bidrage til en omstilling af den sydafrikanske elsektor, som i dag næsten udelukkende er baseret på kul og står for cirka halvdelen af Sydafrikas samlede drivhusgas-udledninger.

Login