COP27 handler også om det tøj, du har på

Tekstilindustriens aftryk på planeten er gigantiske og gør klimaindsatsen meget konkret. Der er brug for at skrue alvorligt på vores forbrug og forhold til tøj, skriver tekstilekspert Markus Hatting.

Dette års klimatopmøde - COP27 - afholdes i charterparadiset Sharm el-Sheikh i Egypten. Et land, med et tørt og varmt klima - nærmest skræddersyet til deres udviklede bomuldsindustri, der producerer noget af verdens fineste bomuld - særligt til det bløde sengetøj, du måske kan finde på et mange-stjernet hotelværelse.

Vi skal dog ikke panorere langt væk fra det luksuriøse hotelværelse for at se at kontrasterne mellem det bløde og ekstravagante sengetøj og den omsiggribende klima- og miljøbelastning, som tekstilindustrien står for. Så hvis COP-forhandlingerne kan være svære at forholde sig til, med drøftelser af globale målsætninger og finansiering af klimaindsatsen, så gør tekstilindustriens udfordringer klimaindsatsen meget konkret.

Tekstilindustriens aftryk på planeten er gigantiske og der bliver produceret mere og mere tøj, som vi bruger i kortere og kortere tid. Vi kommer ikke til at løse problemet med ny og smart teknologi alene - der skal nogle langt større skift til.

Login