Concito: Landbrugsanbefalinger er uambitiøse

CO2: Landbruget skal bidrage med meget større CO2-reduktion end, hvad regeringens Natur- og Landbrugskommission foreslår, mener Concito og Det Økologiske Råd. Landbruget selv kalder anbefalingerne for kloge.

De finder det skuffende, at kommissionen kun foreslår tiltag, som reducerer landbrugets CO2-reduktion med 208.000 tons CO2 i 2020. Det svarer til, at landbruget skal skære sin forurening med to procent.

"Jeg synes, det er fabelagtigt uambitiøst set i lyset af, at der skal langt større reduktioner til, før vi når regeringens klimamål. Ikke mindst set i lyset af, at vi ved, at reduktioner i landbruget er meget billigere i forhold til reduktioner i andre sektorer," siger Concitos videnschef Torben Chrintz.

Frivillighed ikke nok
Natur- og Landbrugskommissionen foreslår, at der skal udtages 1.800 hektar landbrugsjord yderligere, end der allerede udtages i dag. Desuden skal der afsættes penge til klimaprojekter og anlægsstøtte til biogas. Og så skal der udvikles en model for beregning af hver gårds CO2-udslip. CO2-regnskabet skal være frivilligt for landmændene.

Login