Bred opbakning til regeringens klimamål

CO2-MÅL: Der er nu bred opbakning til regeringens mål om en CO2-reduktion på 40 procent i 2020. Enhedslisten og Konservative bakker op om målet og fremsættelse af en klimalov i år, mens Venstre frygter højere afgifter og afviser at støtte målet.

I forbindelse med debatten fremsatte ordførerne fra regeringspartierne samt fra Enhedslisten og Konservative et forslag om at bakke op om målsætningen og den klimalov, som regeringen fremsætter forslag til i 2014.

Klima- og energiordfører fra Konservative Mike Legarth gjorde meget ud af at forklare partiets baggrund for at støtte forslaget, som det eneste blå parti:

"Årsagen til at vi går ind i den debat og har det her synspunkt er, at et af de ben, som Det Konservative Folkeparti står på, er generationskontrakten. Det er et løfte, vi har givet om, at det samfund og den jord, vi har overtaget fra vores forfædre, afleverer vi til næste generation på en sådan måde, at de er i en lidt bedre forfatning - det vil sige lidt bedre miljø, lidt bedre klima, lidt sundere fødevarer, renere vand og så videre. Det tager vi meget alvorligt, og det synes vi, den her dagsorden er en forudsætning for," sagde han og fortsatte:

Login