Analyse af de grønne afgifter på trapperne

AFGIFTER: Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) kan ganske snart præsentere den samlede analyse og anbefalingerne til et mere grønt afgifts- og tilskudssystem. Analysen vil også indeholde alternative indretninger af PSO-systemet.

Efter planen skal analysen af det grønne afgiftssystem være klar i løbet af maj. Det oplyser klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) i sin energipolitiske redegørelse til Folketinget.

Analysen er en del af energiaftalen fra 2012 og blev igangsat for at vurdere behovet for justeringer af afgifts- og tilskudssystemet, så det bedre understøtter "en grøn, omkostningseffektiv og fleksibel omstilling af energisystemet".

I dag giver afgifterne på fossile brændsler et betydeligt provenu til statskassen – men det vil alt andet lige blive mindre i takt med omstillingen væk fra fossile brændsler. Det er en hovedårsag til, at politikerne, da de indgik energiaftalen, ønskede at få set hele det grønne afgiftssystem efter i sømmene. Sidenhen er den danske PSO-ordning også kommet under meget hård kritik, og den nuværende ordning må ifølge EU-Kommissionen kun gælde til udgangen af 2016.

Login