Aagaard: Klart nej til udskydelse af afgift

LOV: Dansk Energi er meget uenig med Dansk Erhverv, som advarer mod lovsjusk og derfor opfordrer til at udskyde forsyningssikkerhedsafgiften. Der er god grund til at speede processen op, mener Dansk Energis Lars Aagaard.

"Det er da klart, at jeg da også nogle gange kan være træt af korte høringsfrister. Men nogle gange er der en grund til, at man skal skynde sig - og det er der i det her tilfælde," siger adm. direktør i Dansk Energi, Lars Aagaard, som peger på, at den nye del af lovforslaget - solcelledelen - kun er et lille hjørne af loven, der spiller en stor rolle i forhold til finansieringen af hele energiaftalen fra marts sidste år.

Han håber derfor, at politikerne ikke ryster på hånden og gennemfører loven efter den tidsplan, som er nu.

"Vi føler os kaldet til at advare ordførerne og ministeren om, at der faktisk er en god grund til at skynde sig med at få afklaret området, hvis man vil have investeringsbeslutningerne truffet i år. Der bør arbejdes for hurtigst muligt at gøre det helt klart, hvad det egentlig er på vej. Alt, hvad der kan betrygge investorerne, vil være klogt," siger Lars Aagaard.

Login