Vindmølleindustri advarer om kommunal enegang

VINDMØLLER: Nogle kommuner er ved at indføre særregler, der begrænser udbygningen af vindmøller. Vindmølleindustrien efterlyser nationale regler.

Det er kommunernes ansvar at planlægge for vindmøller, og ganske vist er udbygningen med vindmøller de seneste par år steget kraftigt. Men nu er nogle enkelte kommuner ved at indføre særregler, der begrænser udbygningen med vindmøller. Adm. direktør i Vindmølleindustrien, Jan Hylleberg, efterlyser nationale regler:

"Der skal selvfølgelig være plads til en kommunal, individuel bedømmelse af egnede vindmølleområder. Men både af hensyn til den danske natur, vedvarende energiproduktion og naboerne til kommende vindmølleprojekter landet over, er det helt afgørende, at fastsættelsen af nye regler og retningslinjer for opstilling af vindmøller foregår nationalt. Ellers ender vi med en anarkistisk kommunalplanlægning og forskelsbehandling af både naboer og naturhensyn," siger Jan Hylleberg i en pressemeddelelse.

Spænder ben for Energistrategi 2050
Vindmølleindustrien mener desuden, at kommunernes særregler står i vejen for regeringens ambition for udbygningen af vindkraft som beskrevet i den nye Energistrategi 2050. Derfor vil Vindmølleindustrien drøfte de kommunale særregler med regering og folketing.

Login