Vindmøller på land fortsætter

VINDMØLLER: DONG's udmelding om at opgive vindmøller på land påvirker ikke den generelle udvikling. Der er stadig planer om vindmøller på land.

"For regeringen er det vigtige, at der bliver sat vindmøller op - ikke hvem der gør det. Og hvis vi kigger ud i landet, så planlægger flere kommuner jo at bygge vindmøller på land. I går var jeg for eksempel i Ringkøbing-Skjern kommune, hvor de har et ambitiøst vindmølleprojekt på vej. Så jeg er ikke bekymret," siger klima- og energiminister Lykke Friis (V).

I 2009 blev der installeret vindmøller med en samlet kapacitet på 81 MW på land, hvilket er mere end de foregående seks år tilsammen. Vindmøllebranchen forventer, at sidste års installation af vindmøller bliver overgået. Der er derfor på nuværende tidspunkt ingen planer om at drosle ned for udbygning af vindmøller på land.

Protester er overdrevet
Jan Hylleberg, administrerende direktør i Vindmølleindustrien, kan heller ikke genkende billedet af, at lokale protester skulle sætte en stopper for udbygningen af vindkraft på land.

Login