Permanent elpatronordning er en succes

FJERNVARME: Den midlertidige elpatronordning er blevet permanent, og det har fået flere kraftvarmeværker til at investere i patronerne, der kan gemme overskydende strøm fra vindmølleproduktion. Branchen er begejstret, men advarer mod at investere for ensidigt.

Dermed vil der fortsat være særligt lave afgiftssatser for brug af elektricitet i elpatroner i forbindelse med fjernvarmeproduktion. Ordningen trådte oprindeligt i kraft i januar 2007, men var en midlertidig aftale, der løb over en fire-årig periode.

Elpatroner virker som kæmpe dyppekogere, der kan varme fjernvarmevand op, når der er overskudsproduktion af eksempelvis vindmøllestrøm. Elpatronerne bliver automatisk tændt, når der er for meget el i forhold til forbruget. På den måde kan man gemme overskydende strøm, til når der er behov for den i stedet for at eksportere den billigt til udlandet.

De 20 nye anlæg vil ifølge Dansk Fjernvarme kunne aftage den mængde strøm, der svarer til, hvad havvindmølleparken Horns Rev 1, der er verdens største vindmøllepark, kan levere. Horns Rev 1 kan på årsbasis producere strøm svarende til 150.000 danske husstandes forbrug.

Login