VKO vil have pris på oppositionens klimavision

PRIS: VKO kritiserer oppositionspartierne for ikke at sætte en pris på deres klimavision. Derfor har V og DF bedt regeringen om at beregne, hvad oppositionens plan vil koste.

Oppositionen afviste i sidste uge regeringens og Dansk Folkepartis klima- og energipolitiske forslag med den begrundelse, at forslaget ikke var ambitiøst nok. Oppositionen kræver med udgangspunkt i den samlede oppositions fælles klimavision KlimaDanmark 2050, at regeringen arbejder mod at gøre Danmark fossilfrit senest 2050, samt at det samlede energiforbrug bliver reduceret med mindst 40 pct. i 2050.

VKO vil have pris på
Det har fået regeringspartierne og Dansk Folkeparti til at kritisere oppositionen for ikke at sætte en pris på planerne:

"Det er oplagt, når man kommer med en vision og et mål, at man så også siger, hvordan man kommer derhen. Ellers er det indholdsløst. Hvis der skal være mening med det, så skal man også fortælle, hvad det koster," siger Venstres energiordfører Lars Christian Lilleholt, som har bedt finansministeren komme med en beregning på, hvad de økonomiske konsekvenser er ved at gennemføre oppositionens forslag:

Login