Oppositionen: Regeringen sylter klimainitiativer

SAMRÅD: Energi- og klimaminister Lykke Friis (V) vil ikke lægge en fast strategi for reduktionen af CO2-udledningen i den ikke-kvoteomfattede sektor. Hun afventer Klimakommissionens rapport til september.

Oppositionen må vente på konkrete initiativer for reduktionen af CO2-udledningen i husholdninger, landbrug og transport. Det fastslog energi- og klimaminister Lykke Friis, ved et samråd onsdag i Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

Samrådet var indkaldt af Per Clausen (EL), der ønskede en redegørelse for, hvordan Danmark lever op til sin forpligtelse til at reducere CO2-udledningen med 20 pct. i 2020 i forhold til 2005-niveauet inden for husholdninger, landbrug og transport.

Baggrunden var Det Miljøøkonomiske Råds rapport fra februar, der påpegede, at det ser ud til, at Danmark kun vil opnå en reduktion på 4 pct.

Friis: Ad hoc er klogt
Lykke Friis afviste på samrådet at komme med konkrete initiativer, og hun henviste i den forbindelse til regeringens nye klimaredegørelse, som netop er blevet offentliggjort.

"Regeringens klimastrategi bygger på tre grundlæggende principper. Danmark skal leve op til sine internationale forpligtelser med en robust politik, der ikke er afhængig af tilfældige udsving. Danmark skal på længere sigt gøre sig uafhængig af fossile brændsler, og indsatsen skal være omkostningseffektiv," sagde Lykke Friis.

Hun understregede, at de manglende konkrete initiativer ikke er udtryk for passivitet, men skal ses i sammenhæng med regeringens overordnede klimastrategi:

Login