Vindmølleindustrien: Godt år på trods af fyringer

VINDMØLLER: Vindmølleindustrien har offentliggjort sin årlige branchestatistik. Administrerende direktør Jan Serup Hylleberg konkluderer, at branchen har det godt på trods af finanskrisen.

Vindmølleindustrien har netop offentliggjort deres årlige branchestatistik for 2009. Med en samlet eksport i 2009 på 41,7 mia. kr. holdt vindmølleindustrien det høje eksportniveau fra rekordåret 2008. På trods af det stabile eksportniveau faldt den samlede omsætning herhjemme med 1,9 mia., og beskæftigelsen faldt fra 28.400 ansatte i 2008 til 24.700 ansatte i 2009.

Hos Vindmølleindustrien anser man resultatet for en succes på trods af tabet i omsætning og faldet i beskæftigelse. Man hæfter sig ved, at resultater er bedre end forventet.

Finanskrisens effekt begrænset
"Vi anser det for et godt år, da det er lykkedes at begrænse finanskrisens umiddelbare effekt til det her niveau. Vi havde tidligere vurderet, at der ville være 1000 færre ansatte i sektoren, end der de facto var ved årets udgang. Det, der har vist sig var, at sidste halvår af 2009 var knap så barsk for sektoren som første halvår," siger Jan Serup Hylleberg, adm. direktør i Vindmølleindustrien, til Altinget.dk.

Login