Danskerne: Energimidler sikres bedst af S

FORSKNING: Ny meningsmåling viser, at befolkningen har størst tillid til Socialdemokraterne som det parti, der er bedst til at sikre midler til klima- og energiforskning. Venstre er lige i hælene, mens De Konservative sakker agterud.

K får vælgerlussing
De Konservative scorer til gengæld lavt i meningsmålingen, hvor kun 5,1 procent af vælgerne viser partiet tillid. Og det på trods af at De Konservative har været en central del af de netop overståede globaliseringsforhandlinger, der resulterede i over en milliard kroner til energiforskning i 2011.

"Det er dybt, dybt beklageligt, for vi satser jo på at blive det grønneste parti, så vi kan matche partifarven," siger energiordfører Jørgen Lundsgaard, der erkender, at partiet må gøre meget mere for at komme på banen og profilere sig i offentligheden.

"Jeg synes dog, vi har gjort en hel del under globaliseringsforhandlingerne, der blev kørt af den konservative videnskabsminister, Charlotte Sahl-Madsen, så det er rigtig ærgerligt, at vi ikke også får en del af æren for det flotte resultat," siger den konservative ordfører.

Login