Hvis jeg var minister: Per Clausen

ØNSKETÆNKNING: Altinget | Energi & Klima har spurgt alle ordførerne, hvordan de ville regere som klima- og energiminister. Læs her om Per Clausen (EL), der ville omstille Danmark til vedvarende energi i 2040.

Altinget | Energi & Klima har givet alle ordførerne i Folketinget mulighed for at svare på spørgsmålet "Hvad ville der ske, hvis jeg var klima- og energiminister?" I de kommende uger bringer vi ordførernes svar gennem en række centrale spørgsmål på området. I denne omgang er det Enhedslistens Per Clausen, der indtager ministerstolen.

Hvad ville du gøre som det allerførste efter at have lukket døren og sat dig til rette i stolen på ministerkontoret?
Jeg ville invitere alle interessenter til at komme med konkrete forslag til, hvordan vi sikrer, at vi kan klare os med vedvarende energikilder inden 2040. Jeg ville oprette et uafhængigt råd, som skal evaluere en forpligtende klimalov og komme med yderligere forslag. Jeg ville foreslå, at man i EU dropper målsætningerne om at bruge mere biobenzin.

Hvordan ville en klima- og energihandlingsplan for Danmark se ud?
Min klima- og energihandlingsplan ville indeholde 10 punkter: realisering af energibesparelser, 100 procent vedvarende energi i 2040, energirenovering af alle bygninger inden 2040, CO2-neutralt nybyggeri fra 2015, byplanlægning der reducerer transportbehov, massive investeringer i den kollektive trafik, afgifter for at begrænse privatbilisme, mere godstransport på skinner, omlægning til økologi og satsning på nye grønne job.

Login