Hvis jeg var minister: Mette Gjerskov

ØNSKETÆNKNING: Altinget | Energi & Klima har spurgt alle ordførerne, hvordan de ville regere som klima- og energiminister. Læs her om Mette Gjerskov (S), der ville lave en gennemgribende grøn modernisering af trafikområdet.

Altinget | Energi & Klima har givet alle ordførerne i Folketinget mulighed for at svare på spørgsmålet "Hvad ville der ske, hvis jeg var klima- og energiminister?" I de kommende uger bringer vi ordførernes svar gennem en række centrale spørgsmål på området. I denne omgang er det Socialdemokraternes Mette Gjerskov, der indtager den fiktive ministerstol. Læs her, hvordan hun blandt andet ville gøre Danmark til verdens førende elbilnation.

Hvad ville du gøre som det allerførste efter at have lukket døren og sat dig til rette i ministerstolen?
Før jeg overhovedet får mig sat til rette, vil jeg med Klimakommissionens rapport i den ene hånd og oppositionens samlede klimavision Klima Danmark 2050 i den anden hånd sætte alle ministeriets dygtige embedsmænd og eksperter i sving med at realisere vores målsætning om at befri Danmark for sin afhængighed af olie, kul og gas.

Kommissionens rapport er kommet som rosinen i pølseenden på en lang række af gode forslag fra grønne organisationer, erhvervslivet og forskere på, hvordan vi kan realisere målsætningen. Nu er det bare om at komme i gang med at omstille Danmark til 100 procent vedvarende energi. Og så vil min dør i øvrigt aldrig blive lukket, så nye forslag nemt kan lande på mit bord.

Login