Hvis jeg var minister: Margrethe Vestager

ØNSKETÆNKNING: Altinget | Energi & Klima har spurgt alle ordførerne, hvordan de ville regere som klima- og energiminister. Læs her om Margrethe Vestager (R), der ville reducere bruttoforbruget af energi med mindst 40 procent inden 2050.

Altinget | Energi & Klima har givet alle ordførerne i Folketinget mulighed for at svare på spørgsmålet "Hvad ville der ske, hvis jeg var klima- og energiminister?" I de kommende uger bringer vi ordførernes svar gennem en række centrale spørgsmål på området. I denne omgang er det De Radikales Margrethe Vestager, der indtager den fiktive ministerstol. Læs her, hvordan hun blandt andet ville gøre Danmark uafhængig af kul, olie og gas i 2035.

De konkrete mål er, at Danmark skal være uafhængig af kul, olie og gas senest i 2050, men også at el- og varmeforsyningen allerede skal være vedvarende inden 2035.

Fremtidens energi er vedvarende energi af flere årsager. For det første kræver klimakrisen, at vi omstiller vores samfund. For det andet har den danske olie- og naturgasproduktion toppet, og en støt stigende andel af vores olie- og gasforbrug skal importeres. Den danske økonomi har derfor udsigt til en stor regning på importeret fossil energi i fremtiden. For det tredje vil en satsning på vedvarende energi skabe danske arbejdspladser.

Login