Fagudvalg skal ind i EU-kampen

KONFERENCE: Folketingets fagudvalg skal involveres mere i arbejdet med EU-lovgivningen, mener Europaudvalgets formand. Hun så gerne, at udvalgene konsekvent gav deres mening til kende i EU-sager på deres område. Medlemmer af Klima- og Energiudvalget bakker op om ideen.

De menige folketingsmedlemmer, der normalt sidder med snuden begravet i danske problemstillinger om eksempelvis landbrug, energipolitik eller miljøbeskyttelse, skal i højere grad involvere sig i behandlingen af EU-sager.

Det mener Europaudvalgets formand, Eva Kjer Hansen, der på en konference i Folketinget onsdag slog til lyd for, at fagudvalgene skal blande sig mere i de sager, der er på vej ind i EU's lovmølle. Otte EU-ordførere og en udvalgsformand er ikke nok til at trække hele læsset.

”Hver fredag sidder vi ni mennesker i Europaudvalget og skal tage stilling til alt. Det bliver til 2.000 siders lovgivning årligt. De ni mennesker er alene i verden med mange papirer og mange sager af stor betydning for Danmark,” sagde hun til konferencen og konkluderede:

Login