Global Grøn Vækst

STAFET: Regeringens grønne omstilling af dansk energipolitik giver mange muligheder, men det er vigtigt at huske væksten for ikke at sende danske arbejdspladser ud af landet. Det mener Hans Peter Slente, som holder debat-stafetten denne uge.

Af Hans Peter Slente
Direktør for DI Energibranchen

Grøn
Regeringen lægger i sit regeringsgrundlag og udkast til finanslov for 2012 op til en meget ambitiøs grøn omstilling af den danske energipolitik over de kommende år. En omstilling er nødvendig. Ikke kun af hensyn til klimaet, men fordi de fossile brændsler bliver dyrere og på et tidspunkt slipper op. Det er almindeligt anerkendt - også i erhvervslivet.

Grøn Vækst
Den danske energibranche står klar til at bidrage til en effektiv grøn omstilling af Danmark. Vi kan som en kompetent branche levere det, der efterspørges. For energibranchen er det vigtigt, at den grønne omstilling sker på en måde, så det fremmer teknologisk udvikling i Danmark. Danmark er et foregangsland, hvad grøn teknologi angår, og en ny energiaftale åbner mulighed for at fastholde og udbygge den position.

Login