Skatteudvalget har kaldt skatteminister Karsten Lauritzen (V) i åbent samråd angående Danmarks forhold til og udleveringer af oplysninger til Europa-Parlamentets Tax Rulings Committee. 

Skatteministeren bedes svare på to overordnede samrådspørgsmål.

Ministeren bedes først og fremmest redegøre for, hvorfor den danske regering ikke har udleveret oplysninger vedrørende de danske skatteafgørelser, som er efterspurgt af Europa-Parlamentets Tax Rulings Committee.

Spørgsmålet stilles i forbindelse med artiklen "Danmark angribes for at skjule skattepapirer", som blev bragt i Børsen den 25. september 2015. Ministeren bedes derfor redegøre for, hvorfor den danske regering ikke har udleveret de oplysninger vedrørende de danske skatteafgørelser, som Europa-Parlamentets Tax Rulings Committee har efterspurgt. Spørgsmålet stilles, idet det bemærkes, at det forhold, at der foregår en undersøgelse i Europa-Kommissionen, ikke bør hindre et parlamentarisk arbejde og dette specielt set i lyset af, at stort set alle andre EU-lande deltager.

Ministeren bedes dernæst redegøre for sin holdning til det forhold, at Danmark er ét ud af i alt tre lande, som ikke har samarbejdet med Europa-Kommissionens Tax Rulings Committee. De to andre lande er Bulgarien og Slovakiet.

Spørgsmålet lyder på, om ministeren mener, at det tjener Danmark til ære at være kun ét ud af i alt tre lande, som ikke har samarbejdet med Europa-Kommissionens Tax Rulings Committee. Derudover om ministeren mener, at den danske regering lever op til sit ansvar overfor borgerne, når det gælder om at sætte en stopper for, at milliarder forsvinder ud af Danmark.

Begge spørgsmålet er stillet af Lisbeth Bech Poulsen (SF).

Kontakt info:
GDPR Deleted, GDPR Deleted

Adresse:
2-080
Christiansborg


Tilbage til kalenderen »
Vis afholdte arrangementer »