På trods af Enhedslisten og højrefløjen er Tingbjerg blevet børnefamiliernes drømmested

Mens Enhedslisten og de borgerlige partier har haft travlt med at råbe op om statsracisme og knæfald for islam, har socialdemokratisk politik forvandlet Tingbjerg fra et område, der toppede ghettolisten, til et drømmested for børnefamilier i København, skriver Laura Rosenvinge (S).

Jeg voksede op i Husum med Tingbjerg som nabo. Og det har været – og er stadig – virkelig overvældende at se den udvikling, Tingbjerg som bydel er gået igennem. 

Da jeg var barn, var Tingbjerg et lukket område, hvor vi fra Husum kun kom, når vi skulle til svømning. Da jeg som ung arbejdede som lektiehjælper i området, sad jeg og drak kaffe sammen med fem voksne, mens vi sammen trist måtte erkende, at lektier var det sidste, som børnene havde lyst til at lave. 

I dag får 97 procent af folkeskolens afgangselever i Tingbjerg en ungdomsuddannelse, og alle københavnere, der ligesom jeg er omkring de 30 år, kender nu Tingbjerg som et drømmested at stifte familie; med natur, billige rækkehuse, godt fællesskab og ikke mindst en god folkeskole.

Login