Vestforbrændings affaldsgebyrer er ulovlige

GEBYRER: Det er ikke lovligt, når Vestforbrænding lader private husholdninger betale 60 procent af virksomhedernes affaldsgebyrer, fastslår en udtalelse fra Statsforvaltningen. DI jubler, mens Vestforbrænding forventer, at det vil få konsekvenser for hele landet.

I en udtalelse fra Statsforvaltningen fastslås det, at Vestforbrændings gebyrfastsættelse for erhvervslivets anvendelse af genbrugspladser er ulovlig.

DI har sammen med Dansk Transport og Logistik bedt Statsforvaltningen gå affaldsselskabets gebyrfastsættelse efter i sømmene. Og efter knap et års sagsbehandling kom man i midten af marts frem til, at metoden til udregning af gebyrerne er ugyldig.

“Det er Statsforvaltningens opfattelse, at kommunerne i I/S Vestforbrænding ikke lovligt kan lægge til grund, at 60 procent af det affald, som virksomhederne afleverer på genbrugsstationerne, er husholdningsaffald, og deraf fastsætte betalingen af gebyr for benyttelse af genbrugspladserne således, at 60 procent af udgifterne ved virksomhedernes benyttelse af genbrugspladserne betales af husholdningerne,” står der i udtalelsen.

Login