V: Rødt økonomisk rod skyld i geotermisk svigt

INTERVIEW: Energiordfører i Venstre Thomas Danielsen forklarer nu baggrunden for, at regeringen alligevel ikke støtter en forsikring af geotermiske projekter. Rødt rod i økonomien er årsagen til, at man dropper ordningen, siger han.

Regeringens forslag til finanslov er ikke ligefrem blevet modtaget med kyshånd blandt grønne aktører og politiske modstandere.

Listen med kritikpunkter er lang. Et af punkterne, som Altinget har fokuseret på, er en national forsikring af geotermiske projekter. Alle partier på nær Liberal Alliance var så sent som i maj måned enige om at støtte ordningen. Men nu lægger Venstre op til at aflive støtten.

“Regeringens forslag til finanslov for 2016 indeholder omdisponering af en række klimatiltag aftalt mellem den tidligere regering, SF og Enhedslisten. Det er i den forbindelse foreslået at tilbagerulle bevillingen til geotermiordningen for 2016 og 2017. Det foreslås derfor at undlade at sætte ordningen i kraft,” skrev Lars Christian Lilleholt sidste uge til den radikale energiordfører, Andreas Steenberg.

Login