Staten regner på storflytning

FLYTTEKASSER: En beregning fra Klima-, Energi- og Bygningsministeriet viser, at en lang række statslige institutioner kan spare på huslejen og energiforbruget, hvis de flytter. Se hvilke institutioner her.

Nye bygninger på billigere adresser kan spare staten for millioner. Det viser en ny analyse lavet for Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. Derfor lægger klimaminister Martin Lidegaard (R) op til, at der skal laves en ny strategi for statens lejemål i København.

Den nye strategi kan medføre, at der skal bygges og lejes nye og moderne kontorbygninger andre steder i hovedstaden.

”Staten kan spare rigtig mange penge på at bygge nye og energivenlige kontorbygninger uden for Københavns centrum. Derfor er vi i gang med at lave en strategi for, hvordan vi kan flytte statens arbejdspladser ud i kontorbygninger, der med en mere optimal indretning og lavere husleje kan spare staten for millioner af kroner hvert år,” siger Martin Lidegaard i en pressemeddelelse.

Besparelserne skal hentes hjem ved lavere husleje og mere energieffektive bygninger, som er billigere i drift.

I pressemeddelelsen peger ministeriet blandt andet på muligheden for at flytte institutioner til Valby, Ørestad eller Kalvebod Brygge.

Regeringens såkaldte lokaliseringsstrategi skal være færdig i år, men flyttekasserne skal først pakkes om fire-fem år, når de nye løsninger er på plads.

I listen herunder kan du se de institutioner, der indgår i analysen. Hele analysen er tilgængelig i linket til højre for artiklen.

Institutionerne er delt op i fire grupper, hvor de største besparelser findes i gruppe fire.

Login