Kommunale hjemmesider halter

DIGITALISERING: Et britisk analysefirma har testet og rangeret de danske kommuners hjemmesider. Der er plads til forbedring, erkender KL, der har et hjemmesidetiltag på trapperne.

Velfærden skal digitaliseres, og en stadig større del af borgernes kontakt med rådhusen skal foregå elektronisk og automatisk. Digitaliseringen skal frigøre hænder, spare kommunerne for store beløb og give Danmark råd til velfærd i fremtiden, fremgår det af den række af offentlige digitaliseringsstrategier, der er blevet fremlagt de senere år.

Alligevel har mange byer problemer med de kommunale hjemmesider: Halvdelen af kommunernes hjemmesider har problemer med at arbejde på forskellige browsere og platforme, og blot 2 af 98 kommuner lever op til de standarder for tilgængelighed, der skal gøre det overkommeligt for funktionsnedsatte borgere at benytte offentlige hjemmesider.

Det viser en undersøgelse foretaget af det britiske firma Sitemorse, der har rangeret samtlige danske kommuners hovedhjemmesider ud fra en række tekniske kriterier. Hjemmesiderne er blandt andet blevet bedømt på antallet af døde links, tilgængelighed og på, hvor hurtigt siderne åbner.

Login