Sådan vil regeringen genoprette Forsvaret

10 milliarder kroner til blandt andet at udskifte udslidt materiel, og knap seks milliarder kroner til at gøre det mere attraktivt at være ansat i Forsvaret. Det er nogle af elementerne i SVM-regeringens plan for genopretningen af Forsvaret.

SVM-regeringen løfter nu lidt af sløret for, hvordan Forsvaret skal genoprettes, så det nuværende Forsvar kommer op på det niveau, som det burde være på. Med ammunition på hylderne, ingen skimmelsvamp i hjørnerne, tilstrækkeligt med folk og velfungerende materiel.

I alt 38 milliarder kroner er sat af til genopretningen, som skal gennemføres fra 2024 til 2033.

Regeringen har delt genopretningen op i fem kategorier. Materiel, ejendomme, personel, IT og finansiering af tidligere beslutninger. Se regeringens præsentation af planen her.

{{toplink}}

På materielområdet vil regeringen bruge 10 milliarder kroner i 2024-2027 på nyanskaffelser. Enten for at erstatte nedslidt materiel, såsom Hærens CV90 infanterikampkøretøjer, eller for at gøre strukturen mere robust med eksempelvis nye transportfly.

Derudover skal der bruges 10,7 milliarder over 10 år til øgede drifts- og vedligeholdelsesudgifter. Det handler blandt andet om at fylde Forsvarets ammunitionsdepoter. Knap 5,5 ud af de 10,7 milliarder skal efter planen bruges i de tre første år.

Styrke bemandingen

På ejendomsområdet er der i regeringens genopretningsplanen afsat 1,9 milliarder kroner over en 10-årig periode. Hvert år skal Forsvaret have 170 millioner kroner til bedre vedligehold og drift af Forsvarets bygninger, ligesom der afsættes 200 millioner kroner i alt i perioden 2024-2028 til nybyggeri.

Regeringen vil afsætte cirka 5,8 milliarder kroner frem til 2033 Forsvarets personelområde. Heraf er der afsat cirka 2,4 milliarder kroner til over en årrække at rekruttere flere soldater til styrket bemanding i Forsvaret.

Login