Jacob Kaarsbo svarer DR igen: FE-læk er ikke et spørgsmål om "ubelejlighed"

Det er dybt problematisk, når DR-chef Thomas Falbe skriver, at efterretningstjenesterne må leve med kritik, "også når det er ubelejligt". Sagen handler ikke om ubelejlighed, men i stedet om, at DR's dækning svækker Danmarks sikkerhed, skriver Jacob Kaarsbo.

Det vil måske overraske, at jeg på flere områder er enig i nyhedschefen på DR Nyheder, Thomas Falbes, svarmin kommentar om DR's dækning af lækagesagen i Forsvarets Efterretningstjeneste (FE). Der er dog også et par forhold, som jeg bliver nødt til at kommentere.

For det første er jeg enig med Falbe i, at det er en "vigtig og vanskelig" diskussion. Jeg medgiver også, at det er umådeligt svært for medierne at sikre en balanceret dækning, da det er svært at få fat i kilder, der med tilstrækkelig indsigt kan og vil kaste lys over sagen.

Selv er jeg tavs i forhold til alle operative detaljer. Selvfølgelig er det ikke hensigtsmæssigt med en kritisk kommentar, der på en række områder siger, at "det kan jeg hverken be- eller afkræfte". Det er et beklageligt vilkår.

Login