Virksomheder skal behandle vores følsomme data med større respekt

Det er ikke godt nok, at personfølsomme data ikke konsekvent krypteres. Vi må og skal kræve, at landets virksomheder passer bedre på vores følsomme data, skriver Peter Kruse.

Det er en tid med omfattende datalækager. Historisk mange i antal og omfang. Både fra virksomheder herhjemme, men også virksomheder og offentlige myndigheder i alle dele af den vestlige verden.

Det er sandsynligvis en virkelighed, som vi skal vænne os til, men samtidig også lære at reagere og respondere på. Disse angreb er ikke tilfældige og vil stige i omfang.

Flere af de mest markante hacker-aktivist grupper og ransomware-bander, som angriber mål i dag, opstod umiddelbart dagene op til Ruslands invasion af Ukraine eller dagene og månederne efter. Det gælder eksempelvis SiedgedSec og PLAY.Samtidig er de digitale våben, når vi også ser på de nylige angreb mod virksomheder herhjemme i Danmark, en giftig cocktail af ransomware som krypterer forretningskritiske data, men igennem det digitale indbrud også gennemfører eksfiltration af forretnings- og personfølsomme data.

Login