Testchef: Stadig store problemer med F-35

Pentagons særlige kontrollør af udviklingsprojekter, Robert F. Behler - der har titel af Director for Operational Test & Evaluation (DOT&E) - er kommet med sin årlige redegørelse for status på en lang række af det amerikanske store og små udviklingsprojekter. Mere end 80 projekter lige fra de nye hangarskibe af Gerald R. Ford-klassen til små håndvåben-projekter gennemgås i den evalueringsrapport, som Behler i denne uge afleverede til den amerikanske kongres. F-35 projektet fylder ikke overraskende knap 10 procent af rapporten.

F-35 afsnittet i DOT&E’s evaluering er sammen med den amerikanske rigsrevisions årlige F-35 statusrapport (der plejer at komme i marts, red.) de to vigtigste uafhængige statusrapporter om F-35. Dem man bør nærlæse. Det har vi selvfølgelig gjort og her kommer en gennemgang af de vigtigste "findings".

F-35 projektet er tæt på at skulle overgå fra "System Development and Demonstration"-fasen (SDD) til "Initial Operational Test and Evaluation"-fasen (IOT&E). Et stort skridt, som DOT&E ikke tror F-35 er parat til at tage før slutningen af 2018.

Login