DTU nærmer sig top 100

KORT NYT: DTU haler ind på KU og AU på den seneste udgave af QS-ranglisten. Det er især anerkendelsen af DTU's faglige kvalitet og kandidaternes kvalifikationer, som løfter DTU.

Danmarks Tekniske Universitet er kravlet op ad årets QS World University Ranking.
QS-listen, der rangordner de 800 bedste universiteter i verden, har i år placeret DTU som nummer 123 på listen. Det er universitets hidtil bedste placering. Sidste år var DTU nummer 134.

Københavns Universitet og Aarhus Universitet er placeret i top 100, med placeringer som henholdsvis nummer 45 og 96. Syddansk Universitet og Aalborg Universitet er at finde en del længere nede på listen. SDU er placeret som nummer 308 og AAU har fået en placering som nummer 363 på QS-listen. Roskilde Universitet og IT-Universitetet i København er ikke at finde på dette års rangliste.

Placering styrker Danmark som forskningsnation
Det er især DTU’s faglige kvalitet samt kandidaternes kvalifikationer, der har løftet det tekniske universitet op ad ranglisten.

Den faglige kvalitet måles gennem en global spørgeundersøgelse. Her angiver faglige eksperter hvilke universiteter, de mener, der udfører det bedste arbejde. Kandidaternes kvalifikationer måles ligeledes gennem en global spørgeundersøgelse. Her peger arbejdsgiverne på de universiteter, der uddanner de bedste kandidater.  

DTU’s prorektor Henrik Caspar Wegner er begejstret over, at DTU siden sidste år har formået at rykke elleve pladser op ad QS-ranglisten. Han mener, at universitets placering kan medvirke til nye samarbejder samt styrke Danmark som forskningsland.  

”Det kan bane vejen til nye samarbejder eller nye forskerkolleger, som målrettet søger til Danmark for at forske sammen med os. Vi bliver stærkere som forskningsnation og kan være i spidsen af førerfeltet med nye teknologiske løsninger, der kan løse globale udfordringer som blandt andet den ressourceknaphed, verden står over for, hvad enten vi taler om energi, fødevarer eller drikkevand.” Det siger Henrik Caspar Wegner i en pressemeddelelse.

Login