Vil hæve taxameter med 8.000 kr.

TAXAMETER: Organisationer med DJØF i spidsen vil hæve laveste taxameterniveau. Pengene skal komme fra finanslovens besparelse på STÅ-bevillinger. DF og S positive.

Pengene skal bruges til en foreløbig taksthævning af den laveste uddannelsestakst, der gælder for humaniora og samfundsfag, med 8.000 kroner. Dermed vil taksten kunne stige fra 41.600 kroner til 49.600 kroner.

"Det er veldokumenteret, at de samfundsvidenskabelige og humanistiske fakulteter har alt for lidt undervisning til den enkelte, og at meget holdundervisning foretages af eksterne lektorer og undervisningsassistenter uden forskningsforpligtelse. Det giver ikke uddannelse i verdensklasse, og når nu vi ved, at pengene er der, så kan man lige så godt komme i gang med at hæve taksterne og kvaliteten," siger Ole Bech Lykkebo, chefkonsulent i DJØF.

Tager tid
Han peger på, at det tager tid at indfase et løft i uddannelsestaksterne. Derfor vil det være godt at begynde løftet nu med de 155 millioner kroner og så fortsætte, når resultatet af den analyse af uddannelsestaksterne, som blev vedtaget ved sidste års globaliseringsforhandlinger og som netop er sat i gang, foreligger.

Login