Verdens førende forsker i social kapital til AU

FORSKNING: Aarhus Universitet får den amerikanske politolog Robert Putnam som Distinguished Visiting Professor i 2013 og 2014.

Politolog Robert Putnam fra Harvard University, School of Government, bliver i 2013 og 2014 tilknyttet Aarhus Universitet som Distinguished Visiting Professor (DVP). Putnam anses som en af verdens mest indflydelsesrige samfundsforskere.

Putnams internationale anerkendelse kan især tilskrives hans teorier om social kapital og social tillid, som hans bog "Bowling Alone: The Collapse and Revival of American Community" omhandler.

"Mit videnskabelige arbejde har drejet sig om undersøgelsen af betydningen af "social kapital" - dvs. de bånd, der binder et samfund sammen - og de udfordringer, de udsættes for i nutidens samfund. Danmark er et ideelt laboratorium for studiet af styrken af samfundsfællesskaber og udfordringerne til dem. Jeg ser frem til at arbejde i dette laboratorium sammen med studerende og kolleger i Aarhus. Og jeg opfatter det som en ære at blive tilknyttet Aarhus Universitet, som har et af Europas stærkeste forskningsmiljøer inden for samfundsvidenskaberne," siger Robert Putnam.

Login