Skærpede adgangskrav på læreruddannelsen hæver niveauet

KORT NYT: Nye evalueringer viser, at lærerstuderendes studieegnethed er forbedret efter indførsel af et optagelseskrav på mindst 7,0. Uddannelses- og forskningsministeren er tilfreds med resultatet og fastslår, at man skal fastholde den fortjente respekt omkring uddannelsen.

Lærerstuderendes motivation, studieegnethed og faglige niveau er styrket med optagelsessamtaler, der sorterer umotiverede ansøgere fra. Det viser 'Evaluering af optagelsessamtalerne på Læreruddannelsen', som er udarbejdet i samarbejde mellem Uddannelses- og Forskningsministeriet og Danske Professionshøjskoler.

I 2013 begyndte den første årgang af studerende på en ny læreruddannelse. Før var der direkte optag til mange af læreruddannelsesstederne med blot en bestået gymnasial eksamen.

Nu kræver det et karaktergennemsnit på mindst 7,0. Alle andre skal gennemføre og bestå en optagelsessamtale, der tester deres almene dannelse, kognitive evner og generelle studieegnethed, skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse. 

Login