Regeringen vil sikre grundforskningen med milliardindsprøjtning

GRUNDFORSKNING: Regeringen lægger op til en milliardinvestering i Danmarks Grundforskningsfond, som skal sikre fondens aktiviteter i endnu et årti. Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) fremhæver fondens store succes.

Regeringen vil i sit kommende vækstudspil sætte de tre milliarder af til fonden, der med de ekstra midler vil kunne støtte med 450 millioner kroner om året frem til 2026. Fonden, som i en international evaluering sidste år fik store roser og blev kaldt "en enestående succes", nærmede sig ellers bunden af den pengetank, som sikrer de ofte ti-årige bevillinger til forskningscentre og projekter. 

De tre milliarder kroner skal finansieres med statsobligationer, og initiativet vil være en del af regeringens vækstudspil.

Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R) glædede sig i dag over regeringens udspil, som vil tilføre tre milliarder kroner til fonden. Det betyder, at fonden kan fortsætte med at oprette Centres of Excellence og køre videre i den nuværende konstruktion i endnu et årti.

Login